Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken laten zien dat er 1 miljoen aflossingsvrije hypotheken zijn in Nederland. Hiervan vormt 20% een risicogroep, want zij hebben niet genoeg gespaard om aan het einde van de looptijd hun aflossingsvrije hypotheek af te lossen.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Gedurende de looptijd van de hypotheek wordt er op een aflossingsvrije hypotheek niet afgelost. Er wordt alleen rente over dat hypotheekdeel betaald. Dit kan betekenen dat je aan het einde van de looptijd een hypotheeksom in één keer moet aflossen!

Hypotheekrente aftrek stopt na 30 jaar

In Nederland zijn er tussen 2035 en 2038 700.000 huishoudens die dan een hypotheek langer dan 30 jaar hebben. Voor de meeste huishoudens is dan ook het recht op hypotheekrenteaftrek komen tevervallen. Hier kun je maar 30 jaar gebruik van maken. Daardoor gaan de netto hypotheeklasten in één klap flink omhoog! 

Aflossingsvrije hypotheek:aflossen of niet? 

Of jij in actie moet komen, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Er is op zich niets mis met aflossingsvrij, zolang het om slechts een deel van je hypotheek gaat. Sommige huiseigenaren kunnen zelfs een extra deel aflossingsvrij nemen, bijvoorbeeld om een tweede huis te kopen of om hun pensioen aan te vullen. 

Kom voor een gratis adviesgesprek naar de Camelot Adviesgroep in Bussum

Kom gratis langs en ga samen met de hypotheekadviseur na wat jouw situatie is en wat de consequenties zijn voor jou, als je aflossingsvrije hypotheek straks afloopt.

Zie ook www.camelotadviesgroep.nl

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan