Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Energieprijzen stijgen fors.

Energieprijzen stijgen fors.

Energieprijzen stijgen fors.

Het zal je niet zijn ontgaan: dit jaar gaat de energierekening flink omhoog. Gemiddeld met bijna € 350 per huishouden. Wat kun je doen om de schade te beperken?

De kostenstijging is veel groter dan verwacht. Dat komt omdat er oude cijfers zijn gebruikt voor de voorspelling, zo heeft het kabinet schoorvoetend toegegeven.

Einde prijsstijging niet in zicht

Waarschijnlijk is dit nog maar het begin van wat we in de toekomst kunnen verwachten. Er komt steeds meer druk om de klimaatdoelstellingen te halen. Ook dat kan de prijs van gas en elektriciteit verder opdrijven.

Besparen op je energierekening

Als je wilt besparen op je energiekosten, zul je zelf in actie moeten komen. Gelukkig zijn er daarvoor vaak voldoende mogelijkheden. De twee belangrijkste manieren om te bezuinigen zijn:

  1. Energiebesparende maatregelen treffen.
  2. Je gedrag veranderen.

Maatregelen treffen

Veel huizen in Nederland kunnen nog wel wat verduurzaming gebruiken. Door middel van isolatie, bijvoorbeeld. Of door het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductie-koken en het gebruik van andere slimme, besparende apparaten. Daarmee kun je honderden euro’s per jaar besparen. Ga je voor een nul-op-de-meterwoning? Dan loopt dat bedrag nog verder op.

Gedrag veranderen

Veel huishoudens kunnen ook besparen door hun energieconsumptie anders in te richten. Bijvoorbeeld door de verwarming niet hoog te laten staan als je boodschappen gaat doen. En door hem een uurtje voordat je naar bed gaat al uit te zetten. Maar ook door iets korter te douchen. Wist je dat dit een gemiddeld gezin ruim € 100 per jaar oplevert?

Meer informatie

Wil je meer weten over verduurzaming? Op onze website vind je interessante artikelen over het verduurzamen van jouw huis en de kosten en baten daarvan. Heb je specifieke vragen? Neem dan gerust eens contact met me op. Ik help je graag verder door je te informeren over subsidieregelingen en andere manieren om jouw duurzame huis te bekostigen.

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan