Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Goede voornemens en een gratis openingsgesprek

Goede voornemens en een gratis openingsgesprek

Goede voornemens en een gratis openingsgesprek

Goede voornemens en een gratis openingsgesprek

Natuurlijk is een goede gezondheid het allerbelangrijkste dat we elkaar kunnen toewensen voor het nieuwe jaar. En dat is ook wat wij van Camelot Adviesgroep u toewensen. Een gelukkig en gezond 2019!

Waar we in deze blog aandacht voor willen vragen is het verschijnsel "aflossingsvrije" hypotheek. Cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken laten zien dat er 1 miljoen aflossingsvrije hypotheken zijn in Nederland. Dat is een grote risicogroep te noemen, want velen van u hebben niet genoeg gespaard om aan het einde van de looptijd hun aflossingsvrije hypotheek af te lossen.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Gedurende de looptijd van de hypotheek wordt er op een aflossingsvrije hypotheek niet afgelost. Er wordt alleen rente over dat hypotheekdeel betaald en aan het eind van de looptijd van normaliter 30 jaar moet de hypotheek in één keer worden afgelost. De bank wil dan namelijk graag zijn geld weer terug. Dit betekent dat u aan het einde van de looptijd in dat geval een probleem hebt.

Hypotheekrente aftrek stopt na 30 jaar

In Nederland zijn er tussen 2035 en 2038  ongeveer 700.000 huishoudens die dan een "aflossingsvrije" hypotheek hebben die maar deels kan worden afgelost. Voor de meeste huishoudens is dan ook het recht op hypotheekrenteaftrek komen tevervallen. Hier kunt u namelijk maar maximaal 30 jaar gebruik van maken. Als het dan al mogelijk is om de restant hypotheek te verlengen op basis van uw pensioeninkomen dan gaan de netto hypotheeklasten in één klap flink omhoog. In het slechtste geval vraagt uw bank om het totaalbedrag ineens af te lossen en kunt u niet verlengen… En dan ?! Verkoop?

Aflossingsvrije hypotheek: aflossen of niet? 

Dit is dus eigenlijk niet meer of minder dan een oproep om in actie te komen. Of u in actie moet komen, hangt af van uw persoonlijke situatie, er is nu nog tijd. Er is op zich niets mis met aflossingsvrij, zolang het om slechts een deel van je hypotheek gaat en het in uw financiële plaatje past en blijft passen. Sommige huiseigenaren kunnen zelfs een extra deel aflossingsvrij nemen, bijvoorbeeld om een tweede huis te kopen of om hun pensioen aan te vullen. 

Kom voor een gratis openingsgesprek naar Camelot Adviesgroep in Bussum

Kom bij ons langs en ga samen met de hypotheekadviseur na wat uw situatie nu en in de toekomst is en wat de consequenties zijn voor u, als uw aflossingsvrije hypotheek straks afloopt.

Zie ook www.camelotadviesgroep.nl

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan