Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Huis verduurzamen, budget

Huis verduurzamen, budget

Huis verduurzamen, budget

Er is nog altijd veel onduidelijkheid over de kosten van het verduurzamen van je huis. Veel mensen willen via hun woning graag een steentje bijdragen aan een betere leefomgeving én lagere energielasten realiseren. Maar ze verwachten vaak dat dit tienduizenden euro's kost en haken daardoor al snel af. Maar de praktijk is een stuk genuanceerder, zeker als je kleine stapjes neemt

LevenWonen zet voor jou op een rij wat je met welk budget kunt aanpakken. Om het overzichtelijk te houden, gaan we in de voorbeelden uit van gemiddelde huizen en gemiddelde prijzen. Heb je een klein, relatief nieuw huis, dan zijn de kosten dus lager. Woon je in een groot en/of vrijstaand ouder huis, dan moet je rekening houden met hogere kosten.

Budget tot € 2.500

Budget toto € 5.000

Budget € 10.000 en hoger

Subsidie

Vaak kun je subsidie krijgen als je meer dan één energiebesparende maatregel treft. Huiseigenaren kunnen gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor verenigingen van eigenaren (VvE’s) van appartementencomplexen is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). De subsidie bedraagt ongeveer 20%.

Als je zonnepanelen aanschaft, kun je de btw terugkrijgen. Dat scheelt je dus 21%! Vaak kun je de aanvraag voor belastingteruggave door het installatiebedrijf laten doen. Houd je het liever in eigen hand? Kijk dan even op de website van de Belastingdienst.

Tot slot zijn er mogelijkheden om tegen interessante voorwaarden geld te lenen voor het verduurzamen van je huis. Deze ‘groene leningen’ worden zowel door banken als door de overheid aangeboden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de (financiële) mogelijkheden die jij hebt? Vraag het dan eens aan een Erkend Financieel Adviseur. Die is niet alleen specialist op het gebied van financiële zaken, maar ook op het gebied van duurzaam wonen. Zo weet jij zeker dat je met een expert om tafel zit!

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan