Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Kun jij besparen op je overlijdensrisicoverzeke...

Kun jij besparen op je overlijdensrisicoverzekering?

Kun jij besparen op je overlijdensrisicoverzekering?

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen (afgekort orv’s) zijn jarenlang flink gedaald. In veel gevallen zijn de premies de helft minder dan 10 of 20 jaar geleden. Heb jij jouw orv nog niet overgesloten? Dan kan het lonen om te onderzoeken of je dat alsnog moet doen.

 

Een overlijdensrisicoverzekering geeft recht op een uitkering als je voor een bepaalde datum overlijdt. Dit bedrag (het verzekerde kapitaal) kunnen jouw nabestaanden bijvoorbeeld gebruiken om de hypotheek (deels) af te lossen of om inkomensverlies op te vangen.

Als het al wat langer geleden is dat je de verzekering hebt afgesloten, is de kans reëel dat je kunt besparen op de premie van jouw orv. Dat geldt zeker als je een man bent. Tot 2013 moesten mannen namelijk meer premie betalen omdat zij gemiddeld minder oud worden dan vrouwen. Verzekeraars mogen daar nu geen verschil meer in maken.

Gezondheidsverklaring

Als je jouw orv wilt oversluiten, moet je opnieuw een gezondheidsverklaring invullen. Die wordt beoordeeld door een medisch adviseur. Op basis van diens advies kan de verzekeraar aansluitend om een medische keuring vragen.

Mocht je inmiddels kwalen hebben die je eerder niet had, dan kan dat effect hebben op de hoogte van de nieuwe premie. Maar zelfs dan bestaat de kans dat je voordeliger uit bent dan nu.

Orv kan versleuteld of verpand zijn

Een orv kan onderdeel zijn van een spaar- of beleggingsverzekering. Het oversluiten van zo’n versleutelde orv is best ingewikkeld en lang niet altijd voordelig. Dat komt omdat je dan ook jouw spaar- of beleggingsverzekering opnieuw moet afsluiten.

Datzelfde kan gelden als jouw orv is gekoppeld aan de hypotheek. Een verpande orv, zoals dat heet, is het onderpand voor de hypotheeklening. Daardoor kun je de verzekering meestal niet zomaar oversluiten. Een Erkend Financieel Adviseur kan je er meer over vertellen.

Ik help je graag

Wil jij weten of je kunt besparen op de premie van jouw overlijdensrisicoverzekering? Neem dan eens contact met me op. Ik help je graag om te onderzoeken of jouw premie omlaag kan en of het verzekerde bedrag nog past bij jouw wensen.

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan