Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Recreatiewoning of vakantiehuis financieren - w...

Recreatiewoning of vakantiehuis financieren - wat zijn de mogelijkheden

Recreatiewoning of vakantiehuis financieren - wat zijn de mogelijkheden

Een recreatiewoning financieren kan slechts bij een beperkt aantal geldverstrekkers. Ook verschillen de voorwaarden per aanbieder en de vorm die gekozen wordt. Camelot kan u hier uitstekend in begeleiden en voor u toetsen of het haalbaar is. Ook hangt het af van uw doelstellingen, bent u een belegger die het vermogen wil laten renderen door verhuur van deze woning(en) of wilt u een tweede woning voor eigen gebruik. Ook zijn hier weer vele tussenvormen bij mogelijk.

De woning naast het hoofdverblijf kan een tweede woning zijn voor eigen gebruik of bijvoorbeeld een beleggingspand. Het is meestal mogelijk om tot 70% van de recreatiewoning te financieren. In bepaalde uitzonderingsgevallen kunnen we zelfs hoger gaan, maar dan dient u wel ene eigen huis te hebben waar genoeg overwaarde in zit.

Wij zullen proberen u uit te leggen wat nog meer mogelijkheden zijn.

Wat is er anders tussen een Box 1 en een Box 3 financiering

Het financieren van een tweede woning (Box3) wijkt sterk af van het financieren van een eerste woning. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekrenteaftrek. Dit is uiteraard niet geldig voor box 3 leningen.

financieringsmogelijkheden

Verhogen hypotheek op woning

Mensen die een recreatiewoning of vakantiehuis kopen hebben vaak overwaarde op de Box 1 woning. Omdat de rentes Box1 lager zijn is het aantrekkelijk om te bepalen of de eerste hypotheek verhoogd kan worden zodat de tweede woning vanuit die verhoging gefinancierd kan worden. Soms zal dan door de hypotheekinstelling geëist worden dat ook de tweede woning als onderpand voor de lening aangemerkt wordt. Nadeel hiervan is dat als de vakantiewoning verkocht wordt dat dit niet zondermeer boetevrij afgelost kan worden op de hypotheek/ Houd hier rekening mee met de gekozen rentevaste periode.

Financiering met recreatiewoning als onderpand

Bij het financieren van een vakantiehuis wordt vaak een hypotheek afgesloten waarbij het vakantiehuis als onderpand geldt. Omdat banken een groter risico lopen bij tweede woningen dan bij eerste woningen, zullen banken scherper letten op het risico. In de praktijk betekent dit dat ze maar een deel van het aankoopbedrag zullen willen financieren. U dient ongeveer 30 % eigen geld in te brengen en tevens hanteert men een opslag. Deze opslag is afhankelijk van de geldverstrekker.

Persoonlijke lening of doorlopend Krediet

De rente van een PL is veel hoger dan een hypotheek, echter kunt u wel boetevrij aflossen en hoeft u niet naar de notaris. De rente en looptijd staan van tevoren vast en meestal wordt dit over maximaal 15 jaar afgelost.

Lening vanuit eigen bedrijf

Als u een eigen bedrijf heeft kan het gunstig zijn om hiervandaan de financiering te regelen.

Offerte aanvragen  Direct contact

 

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan