Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Vijf tips om te besparen op vaste lasten

Vijf tips om te besparen op vaste lasten

Vijf tips om te besparen op vaste lasten

Een op de vijf Nederlanders laat geld liggen. Het gaat om mensen die trouw blijven aan hun vaste leveranciers. Ze geven daardoor tot wel € 1.000 per jaar meer uit dan nodig is.

 

Eeuwig zonde, natuurlijk! Zeker omdat besparen op sommige kosten helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend is. Wil jij weten waar jouw kansen liggen? Wij hebben vijf belangrijke bespaartips voor je op een rij gezet.

1. Besparen op energiekosten

Sommige mensen maken er een sport van, anderen negeren het: overstappen naar een andere energieleverancier. In veel gevallen levert de keuze voor een andere aanbieder je direct geld op. Nieuwe klanten krijgen vaak een premie, die kan oplopen tot honderden euro’s. Of ze betalen aanzienlijk minder per eenheid gas en elektriciteit dan bij hun oude leverancier.

2. Besparen op mobiele telefonie

Wanneer heb jij voor het laatst gecontroleerd of je niet te veel betaalt voor jouw telefoonabonnement? Als de contractperiode inmiddels is afgelopen, is de kans erg groot dat je voor minder euro’s dezelfde hoeveel belminuten en MB’s kunt afnemen. Misschien zelfs bij jouw eigen provider.

3. Besparen op internet

Datzelfde geldt voor internet. Abonnementen zijn ofwel goedkoper geworden of bieden een hogere snelheid. In sommige gevallen zelfs beide! Kijk daarom weer eens kritisch naar het thuispakket van jouw leverancier.

4. Besparen op verzekeringen

Een verzekering is typisch zo’n product dat je afsluit om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Behalve als je schade hebt, natuurlijk. Maar wist je dat de markt voor verzekeringen constant in beweging is? Dat betekent dat je waarschijnlijk kunt besparen op de premie als het al even geleden is dat je jouw polis hebt afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan de autoverzekering en woonverzekering, maar ook aan jouw overlijdensrisicoverzekering.

5. Besparen op je hypotheek

Als je een koophuis hebt, geldt datzelfde misschien wel voor jouw hypotheek. Omdat de rente nog altijd erg laag is, kun je wellicht besparen door ’m over te sluiten of de rente te middelen. Meer hierover lees je in het artikel ‘Besparen op je hypotheek, hoe doe je dat?’

Neem eens contact op

Wil je minder uitgeven aan energie, telefonie en internet? Online zijn er tal van vergelijkingssites waar je je licht kunt opsteken. Of bel met jouw huidige leverancier en vraag of die korting wil geven.

Wil je weten of je kunt besparen op jouw verzekeringen of de hypotheek? Neem dan eens contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur kan ik je waarschijnlijk verder helpen.

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan