Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering

Stel dat je door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid opeens minder inkomen hebt. Dan kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om de huur of hypotheek nog te betalen. Wil je dit risico uitsluiten? Dan kan een woonlastenverzekering uitkomst bieden.

Een woonlastenverzekering keert periodiek of eenmaal een bedrag uit als je werkloos en/of arbeidsongeschikt raakt. Met dat geld kun je gedurende een bepaalde periode een deel van jouw maandlasten betalen.

Wanneer niet?

Een woonlastenverzekering is lang niet altijd nodig. Misschien heb je voldoende spaargeld, kun je makkelijk besparen op andere kosten of is het inkomen van jouw partner hoog genoeg om rond te komen. Soms kun je gebruik maken van een collectieve verzekering van je werkgever of ben je al standaard op die manier verzekerd. En natuurlijk biedt de overheid financiële vangnetten in de vorm van de WW en de WIA.

Wanneer wel?

Verwacht je dat je hieraan bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid niet voldoende hebt? Dan is een woonlastenverzekering een optie. Je kunt kiezen voor een uitkering bij werkloosheid, bij arbeidsongeschiktheid of in allebei die situaties. Houd er wel rekening mee dat de periodieke uitkering niet voor altijd is, maar na de afgesproken tijd stopt.

Premie

Voor een woonlastenverzekering betaal je maandelijks premie. De hoogte daarvan hangt onder andere af van het bedrag dat je verzekert en of je dat geld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid direct wilt ontvangen of pas na een paar maanden of een jaar. 

Voorwaarden

Als je een woonlastenverzekering wilt afsluiten, moet je een medische verklaring invullen. De verzekeraar kan besluiten om je op basis daarvan te weigeren of om een hogere premie te berekenen. Houd er verder rekening mee dat de voorwaarden vaak behoorlijk streng zijn. Zo keren veel woonlastenverzekeringen bijvoorbeeld niet uit bij arbeidsongeschiktheid naar aanleiding van psychische klachten. 

Ingewikkeld product

Een woonlastenverzekering is een behoorlijk ingewikkeld product. Wil je er één afsluiten, dan is het slim om er eerst eens over te praten met een expert. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik zo'n expert. Samen met jou breng ik jouw situatie en wensen in kaart en help ik je eventueel om de woonlastenverzekering te vinden die het beste bij jou past. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan