Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Nieuws > Zeven BespaarTips van onze lezers

Zeven BespaarTips van onze lezers

Zeven BespaarTips van onze lezers

Om elkaar een beetje te helpen in deze dure tijden, hebben we onze lezers gevraagd om hun beste BespaarTips te delen. In de afgelopen weken zijn er honderden reacties binnengekomen bij de redactie van LevenWonen. We delen er hier een aantal.

Maar eerst nog even kort over de actie: degene die de beste tip instuurt, krijgt een geldprijs van maar liefst € 1.300. Dat bedrag is symbolisch: het is gelijk aan de hoogte van de Energietoeslag van 2022. De actie loopt tot eind oktober 2022.

Zeven toptips

Sommige van de tips die we hebben ontvangen, lijken voor de hand te liggen. Toch heeft nog lang niet iedereen er gebruik van gemaakt. En natuurlijk zitten er doublures tussen de reacties. In willekeurige volgorde hebben we er vast zeven geselecteerd die ons opvielen.

1. Doe de boodschappen op je knieën

Supermarkten zetten de duurdere producten vaak op ooghoogte in de schappen, omdat ze daar vaak meer winst op maken. Lager in het schap vind je vergelijkbare artikelen van bijvoorbeeld het huismerk. Nog beter is het om over de grond te kruipen. Dat geldt zeker als je kinderen bij je hebt.

2. Alles halveren

Dit is een methode die in sommige diëten wordt gebruikt. Kun je wel wat kilo’s kwijt? Dan kun je ‘m 1-op-1 toepassen. Ben je al slank? Denk dan aan het halveren van ‘luxe’ eten zoals koekjes, chips, bier, wijn, sap of frisdrank. Of wat dacht je van vlees of vis? Maar je kunt het ook toepassen op je douchegedrag, de hoeveelheid verlichting die ’s avonds brandt en vaak ook het aantal kilometers dat je met de auto rijdt.

3. Kasboekje bijhouden

Als je weet wat je waaraan besteedt, is het makkelijker om te bepalen waarop je kunt en wilt bezuinigen. Bepaal van tevoren welk bedrag je wilt uitgeven aan boodschappen, benzine en extraatjes. Zet ook je inkomsten en je vaste lasten op papier, zodat je een totaaloverzicht krijgt.

4. Stel je cv zuiniger in

Vaak verwarmt de cv het water standaard voor op 80 graden. Dat is helemaal niet nodig, 60 graden is warm genoeg. Verder staat de nadraaitijd van de pomp meestal op één minuut. Als je die verlengt, heb je meer rendement van je warme water.

5. Installeer radiatorventilatoren

Met radiatorventilatoren – ook bekend onder de merknaam Speedcomfort – blaas je warme lucht de kamer in, waardoor die sneller op een aangename temperatuur komt. De claim is dat het gebruik ervan 20% tot 30% gas kan schelen. Volgens de fabrikant kost zo’n ventilator slechts € 0,32 per jaar aan stroom. We weten alleen niet met welke kWh-prijzen hij heeft gerekend…

6. Plak folie achter je radiatoren

Radiatorfolie kaatst ongeveer 90% van de warmte terug die anders in de muur verdwijnt. Als je toch bezig bent, kijk dan ook of jouw radiatoren wel voldoende vrij zijn. Gordijnen tot op de grond blokkeren de warmte, evenals een sierombouw.

7. Samen douchen

Afhankelijk van degene met wie je dit doet, heb je misschien niet eens warm water nodig… Maar alle gekheid op een stokje: dit is een erg goeie tip. Zeker als je kinderen nog niet in de pubertijd zitten. We gaan er natuurlijk van uit dat je al een waterbesparende douchekop én een thermostaatkraan hebt…

Meer tips

Nieuwsgierig naar wat er nog meer is ingezonden? Op deze pagina(Opens in a new window) kun je alle tips lezen die we tot nu toe hebben ontvangen.

Zelf meedoen

Heb jij nog een goeie tip die je niet hebt gedeeld en wil je meedingen naar die mooie geldprijs van € 1.300? Klik dan hier(Opens in a new window) om jouw BespaarTip in te dienen.

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan