Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Verzekeren > Verzekeren Privé > Autoverzekering

Autoschade, is dit verzekerd? | InterpolisAutoverzekering

Een Autoverzekering op maat

Als het om auto’s gaat, heeft ieder zo z’n eigen smaak. De een gaat voor een sportieve auto en de andere schaft zich juist een praktische en veilige gezinsauto aan. Ondanks deze verschillen willen we allemaal hetzelfde: Er zeker van zijn dat we onze auto kunnen gebruiken wanneer we hem nodig hebben. Kies daarom de juiste autoverzekering.

U bent zuinig op uw auto. Het is immers een kostbaar bezit dat u de vrijheid geeft om te gaan waarheen u wilt. Juist daarom is het vreemd dat veel Nederlanders zuinig zijn op hun auto, maar niet op hun autoverzekering. U betaalt wellicht onnodig een hoge premie!

Lage premies door concurrentie

In de afgelopen jaren is de concurrentie tussen verzekeraars enorm toegenomen. Daardoor zijn de premies voor nieuwe autoverzekeringen sterk gedaald. Het kan voor u interessant zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Wij zijn u daarbij graag van dienst. Op basis van wat u belangrijk vindt vergelijken wij de producten, voorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. Wij kunnen u adviseren wat de goedkoopste verzekering is met de aantrekkelijkste voorwaarden. Het enige dat we hoeven te weten is wat voor auto u heeft, hoeveel schadevrije jaren u heeft en hoeveel kilometer per jaar uw auto rijdt ook extra wensen nemen wij mee in ons advies.

Bescherming van uw opgebouwde no-claim

Wie jarenlang schadevrij rijdt, wordt beloond met de zogenaamde no-claim korting op de premie van zijn autoverzekering. Echter wie een aanrijding krijgt waarvoor hij verantwoordelijk wordt gesteld raakt direct een flink stuk van deze no-claim kwijt. Gelukkig bieden steeds meer verzekeraars hiervoor een oplossing met een aanvullende no-claim dekking. Zuinig autorijden begint met een goede autoverzekering die past bij uw persoonlijke situatie. We adviseren u graag over de beste en meest voordelige oplossing voor u.

Wat zijn de onderdelen voor het bepalen van de premie:

 • Aantal gereden kilometers per jaar
  Je premie wordt deels berekend op basis van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Het is belangrijk dat je het juiste aantal kilometers per jaar invult. De autoverzekeraar zal voordat je definitief wordt geaccepteerd deze gegevens controleren. Indien ze niet naar waarheid zijn ingevuld, zal de verzekeraar je niet accepteren en ook bestaat dat kans dat het afgegeven voorlopige dekkingsbewijs met terugwerkende kracht zal worden ingetrokken. Dat betekent dat je in de periode dat je het voorlopige dekkingsbewijs had, je alsnog op dat moment niet verzekerd was.
 • Leeftijd
  De premie is tevens afhankelijk van je leeftijd. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe ouder je bent, hoe lager je premie zal zijn.
 • Postcode
  De omgeving waar je woont is ook van invloed op de hoogte van je premie. In drukkere regio’s komt diefstal vaker voor en is het risico op schade rijden groter.
 • Aantal schadevrije jaren
  Het aantal schadevrije jaren is het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dit aantal staat vanaf 2014 ook op je polis blad. Ook wanneer je in een lease auto rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Het aantal schadevrije jaren geldt per persoon per auto. Hoe langer je schadevrij rijdt hoe meer korting je krijgt op je premie.

Welke soorten verzekeringen:

 • WA verzekering
  Je WA verzekering, ook wel ‘Aansprakelijkheidsverzekering’ genoemd, is een verzekering die de verzekerde beschermt bij eventuele schade aan anderen. De verzekering is voor alle autobezitters wettelijk verplicht. Wanneer je een andere automobilist schade toebrengt zal deze verzekering de schade tot een bepaalde hoogte dekken.
 • WA + beperkte casco verzekering
  Deze verzekering zit tussen de WA en WA+ volledig casco verzekering in. Deze verzekering dekt schade die je met je auto toebrengt aan anderen en schade aan je eigen auto als gevolg van gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal, storm- en hagelschade en ruitbreuk. Voor de exacte polisvoorwaarden kan je het beste contact opnemen met de verzekeraar. Of deze dekking het beste bij je past hangt mede af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Over het algemeen wordt dit type verzekering geadviseerd als je een auto van ongeveer drie a vier tot acht jaar oud hebt.
 • WA + Volledig casco (Allrisk) verzekering
  De meest uitgebreide dekking voor je auto is de Volledige Casco verzekering. Naast schade die je auto aan anderen toebrengt is ook de schade aan je eigen auto, waarvan dit je eigen schuld is, verzekerd. Deze dekking is vooral verstandig wanneer je een auto hebt van onder de vier jaar oud. Naast alle onderdelen die bij de WA + Beperkte Casco verzekering gedekt zijn ben je bijvoorbeeld ook gedekt voor stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken. De dekkingen kunnen onder de verzekeraars wat verschillen dus controleer goed van te voren wat jouw verzekeraar precies dekt bij deze verzekering.
 • Eigen risico bij je autoverzekering
  Het eigen risico bij je autoverzekering is het gedeelte van de schade dat je zelf moet betalen. Sommige verzekeraars hebben autoverzekeringen zonder eigen risico, maar de meeste verzekeraars hanteren standaard een eigen risico van € 130,- tot € 150,-. Bij veel verzekeraars geldt: hoe lager het eigen risico, hoe hoger de premie. Maar er zijn ook autoverzekeringen zonder eigen risico die toch een voordelige premie hebben.
 • Eigen risico en soort dekking
  Het eigen risico geldt alleen voor schade aan jouw eigen auto. Dus niet voor schade die je toebrengt aan anderen. Alleen bij WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco kan je kiezen voor een eigen risico. De WA-verzekering heeft geen eigen risico.
 • Ruitschade
  Hoe werkt het bij ruitschade? Als de ruit vervangen moet worden moet je vaak een verlaagd eigen risico betalen. Als je de ruit nog kunt laten repareren (harsinjectie) is dat niet nodig. Wil je de ruitschade door een ander laten repareren (bijvoorbeeld je eigen dealer of garage)? Dan zal je autoverzekeraar vaak het volledige eigen risico in rekening brengen.
 • Hoger eigen risico jongeren
  Jongeren kunnen soms een hoger eigen risico krijgen. Statistisch gezien hebben jongeren namelijk vaker schade. Voor de verzekeraar is dat een reden om het risico bij jongeren te verhogen. Als je weleens je auto aan je kinderen uitleent is dit handig om te weten. Soms kan het eigen risico voor jongeren namelijk wel honderden euro’s verschillen.

Wat mag u van ons verwachten?

 • We helpen u bij schade altijd zo snel mogelijk.
 • We beoordelen de schade altijd zo goed mogelijk.
 • Als het nodig is, dan schakelen we een expert in.
 • We handelen de schade zorgvuldig af.
 • We informeren u over veranderingen. Denk aan wijzigingen in de premie en voorwaarden of veranderingen in de dekking.

Wat zijn uw verplichtingen?

 • Meld schade zo snel mogelijk.
 • Geef ons altijd de juiste informatie.
 • Verandert er iets in uw gegevens? Geef dat dan altijd zo snel mogelijk aan ons door. Denk aan de geboorte van kinderen, verhuizing een ander rekeningnummer etcetera.
 • Betaal op tijd de premie.
 • Probeer schade te voorkomen.

Offerte aanvragen  Direct contact

Andere bezoekers bekeken ook

Waarom Camelot?
 • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
 • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
 • All-in-one tarief hypotheken
 • PrĂ©advies hypotheken
 • Uniek stappenplan