Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Verzekeren > Verzekeren Privé > Pechhulpverzekering

Pechhulpverzekering | Van Steensel AssurantiënPechhulpverzekering

Snel weer onderweg na pech

Het maakt niet uit wanneer het gebeurt: pech onderweg komt altijd ongelegen. Met de pechhulpverzekeringweet u in elk geval zeker dat u snel uw reis kunt vervolgen.

Als u stil komt te staan, is één telefoontje voldoende om snel technische hulp ter plaatse te krijgen. In Nederland kunt u daar 24 uur per dag, zeven dagen in de week op rekenen. Ook in uw eigen woonplaats! Heeft u pech op de snelweg? Dan kunt u ook gebruik maken van de gele praatpalen.

Iedereen kent de ANWB wel en tot voor kort was het grootste deel van de Nederlanders lid van de Wegenwacht® van ANWB. Tientallen jaren was de ANWB de enige echte speler geweest in de markt voor pechhulp dienstverlening en helpt nog steeds elke maand duizenden auto’s weer de weg op. Met routemobiel als een van de eerste alternatieven is er heel wat veranderd in deze markt. Als u een vrij nieuwe auto rijdt krijgt u vaak ook via de fabrikant van de auto standaard een soort van mobiliteitspakket.

Altijd mobiel

De pechhulpverleners kunnen u in de meeste gevallen weer op weg helpen. Mocht dit vanwege de aard van het mankement onmogelijk zijn, dan wordt uw auto weggesleept naar uw garage of dealerbedrijf. Is reparatie niet direct mogelijk, dan heeft u recht op gratis vervangend vervoer.

Ook buiten Nederland

Bent u regelmatig buiten Nederland onderweg? Dan kunt u kiezen voor een verzekering met Europese dekking. U bent dan niet alleen verzekerd voor de basis pechhulp. Want ook voor transport, stalling, repatriëring en extra kosten die u noodgedwongen moet maken bent u dan verzekerd, bijvoorbeeld als uw auto niet direct te repareren is.

Kenteken of persoonsgebonden pechhulp

Een van de verschillen tussen de ANWB-wegenwacht en andere pechhulp aanbieders is dekking op naam of op het kenteken van de auto.

Woonplaatsservice of niet.

Bij de ANWB is woonplaatsservice een additionele optie. Bij veel pechhulpverzekeraars zit dit standaard in het pakket. Neem dit ook mee bij de vergelijking.

Maar wat is nou voordeliger voor u?

Bij de ANWB heb je dus persoonsgebonden pechhulp. Je kunt dus met verschillende eigen vervoersmiddelen een beroep doen op de ANWB. Maar dit geldt wel voor maximaal 2 kentekens per jaar. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de KNMV. Hier krijgt u pechhulp met voor uw motorfiets, maar de hulp voor uw auto zit hier ook automatisch bij.

Bij de andere aanbieders sluit je de verzekering af op het kenteken van je auto. Wie in de auto rijdt maakt dus niet.

Voordelen ANWB met persoonsgebonden pechhulp

Wanneer je in meerdere auto’s rijdt of bijvoorbeeld een auto èn een motor bezit kun je meestal het best kiezen voor ANWB of KNMV. Daarbij komt dat aangezien je niet je auto of motor maar jezelf verzekert, het er niet toe doet hoe oud de auto of motorfiets is. Indien je een oudere auto hebt maakt dit bij de ANWB dus niet uit. Bij de meeste andere aanbieders gaat de prijs wat omhoog.

Bij pechhulp Europa dien je wel de pechhulp op het kenteken af te sluiten. Meestal is dit niet erg, aangezien je waarschijnlijk toch maar met 1 auto naar het buitenland gaat.

Voordelen pechhulp op kenteken

Wanneer je met je partner, huisgenoot, zoon, dochter, vader, moeder of iemand anders een auto deelt, heb je aan 1 pechhulpverzekering op het kenteken van de auto voldoende. Je bent dan uiteraard voordeliger uit dan wanneer iedere bestuurder afzonderlijk een pechhulpverzekering af zou sluiten.

Conclusie

De voordeligste keuze voor jou hangt af van je persoonlijk situatie. Hoeveel voertuigen je hebt, met hoeveel personen erin gereden wordt en de leeftijd van de auto zijn van belang bij je keuze. Neem gerust contact met ons op voor een advies.

Pechhulp App’s

Wanneer je pech onderweg hebt kun je natuurlijk de pechhulp diensten bellen om je te komen helpen, je moet dan zo exact mogelijk je locatie doorgeven, dit kan weleens lastig zijn. Bovendien heb je niet altijd je lidmaatschapsgegevens bij de hand. Veel makkelijker is het om gebruik te maken van een van de vele pechhulp app’s. Je meld je pechgeval dan via de app. Automatisch wordt hierbij je exacte locatie via GPS doorgegeven. Je gegevens zijn ook meteen zichtbaar bij je pechhulpaanbieder. Dit gaat dus veel sneller en makkelijker in een toch al vaak stressvolle situatie.

Autoverzekering met pechhulp

Er zijn een aantal verzekeringsmaatschappijen welke bij de autoverzekeringen ook voordelige Pechhulp verzekeringen aanbieden wanneer je dit combineert. Autoverzekering met pechhulp dus. Voordeel voor u om je verschillende diensten bij 1 partij af te nemen en zo ook gebruik te maken van onze pakketkorting.


Download: Algemene voorwaarden pechhulp.pdf


Wat mag u van ons verwachten?

 • We helpen u bij schade altijd zo snel mogelijk.
 • We beoordelen de schade altijd zo goed mogelijk.
 • Als het nodig is, dan schakelen we een expert in.
 • We handelen de schade zorgvuldig af.
 • We informeren u over veranderingen. Denk aan wijzigingen in de premie en voorwaarden of veranderingen in de dekking.

Wat zijn uw verplichtingen?

 • Meld schade zo snel mogelijk.
 • Geef ons altijd de juiste informatie.
 • Verandert er iets in uw gegevens? Geef dat dan altijd zo snel mogelijk aan ons door. Denk aan de geboorte van kinderen, verhuizing een ander rekeningnummer etcetera.
 • Betaal op tijd de premie.
 • Probeer schade te voorkomen.

Offerte aanvragen  Direct contact

Andere bezoekers bekeken ook

Waarom Camelot?
 • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
 • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
 • All-in-one tarief hypotheken
 • Préadvies hypotheken
 • Uniek stappenplan