Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Verzekeren > Verzekeren Privé > Zorgverzekering

Zorgverzekering | Rijksoverheid.nlZorgverzekering

Een gezonde dekking voor uw ziektekosten

Als u in Nederland woont of werkt bent u verplicht om een basisverzekering voor de ziektekosten af te sluiten. Dit basispakket dekt de standaardzorg van onder andere de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Voor kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt, kunt u zich aanvullend verzekeren.

Basisverzekering

De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat er wel en niet in het basispakket zit. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen tegen een vaste premie voor de basisverzekering te accepteren. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet, zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouder(s).

Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico dat jaarlijks wordt vastgesteld. U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. In dat geval betaalt u minder premie voor uw zorgverzekering.

Aanvullende- en tandartsverzekeringen

De basisverzekering dekt niet alle zorg. Daarom zijn er twee extra dekkingen, namelijk een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. De Nederlandse zorgverzekeraars bieden deze extra dekkingen aan in verschillende pakketten met verschillende samenstellingen.

De tandartsverzekering dekt vaak of volledig of gedeeltelijk behandelingen aan uw gebit zoals het plaatsen van kronen of bruggen. Een aanvullende verzekering dekt kosten voor fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijzen, psychologische zorg en gebitsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar. Deze dekking is volledig of gedeeltelijk afhankelijk van het pakket dat u kiest.

U bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Wilt u dat toch, dan mag u de aanvullende verzekering ook afsluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar u de basisverzekering heeft afgesloten.

Zorgverzekeraars hebben contracten met zorgverleners om de zorg zo goedkoop mogelijk te houden. Echter, daardoor wordt uw vrije keuze in sommige aanvullende verzekeringen beperkt. Door een verzekering met vrije keuze af te sluiten kunt u naar elk ziekenhuis en elke zorgverlener die u wilt. LET OP: In sommige gevallen moet u de rekening voorschieten en declareren.

Weet u niet welke aanvullende verzekering of welke tandartsverzekering bij u past? Dan adviseren wij u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zorgtoeslag

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor zorgtoeslag. U kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.toeslagen.nl treft u uitgebreide informatie aan over de zorgtoeslag.

Bent u op zoek naar een zorgverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Wij adviseren u graag over een verzekering die bij u past. Ook kunnen wij de verzekering voor u afsluiten.

Bereken HIER jouw zorgpremie

Offerte aanvragen  Direct contact

Andere bezoekers bekeken ook

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan