Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Verzekeren > Verzekeren Privé > Kampeerauto- of Camperverzekering

Camperverzekering vergelijken?Kampeerauto- of Camperverzekering

Onbekommerd op reis met uw camper

Omdat een camper al een rijdend voertuig is heeft u hier een andere verzekering voor nodig dan voor de caravan of vouwwagen. Net als de twee eerdergenoemde mobiele woningen geeft uw kampeerauto u de vrijheid geeft om tijdens uw vakantie te wonen waar u maar wilt. Een kostbaar bezit, waarvan de waarde niet alleen in geld is uit te drukken.

Een goede kampeerautoverzekering is onmisbaar voor iedereen die houdt van de onafhankelijkheid die een camper biedt. Naast de verplichte WA-verzekering kunt u kiezen voor een gedeeltelijke of een volledige cascodekking. Net als bij een autoverzekering kunt u ook de polis uitbreiden met een ongevallen- en schadeverzekering voor inzittenden en rechtsbijstand.

Dekking

In de tabel kunt u lezen wat precies gedekt is bij welke verzekeringsvorm.

Wat is verzekerd WA (wettelijk verplicht) Gedeeltelijk Casco Volledig Casco

Schade bij anderen, veroorzaakt door uw camper:

 • Materiële schade tot € 2.500.000,-
 • Letselschade tot € 6.000.000,-
V V V
Hulpverlening bij ongeval V V V
Brand, storm hagel, kortsluiting, botsing met dieren   V V
Diefstal of poging daartoe, joyriding - V V
Ruitbreuk - V V
Aanreiding, ook door eigen schuld - - V
Vandalisme - - V
Gratis vervangende camper - - V
Te water en van de weg raken - - V
Hulpverlening bij pech langs de weg in het buitenland - - V

Bel ons voor een adviesgesprek. Wij kunnen u vertellen welke verzekering het beste past bij uw wensen.

Schadevrije jaren

Net als bij een autoverzekering bouwt u ook met uw kampeerauto schadevrije jaren op. Deze kunt u later volledig meenemen na overlegging van een originele royementsverklaring. Ook de schadevrije jaren die u al heeft opgebouwd met een andere auto kunt u meestal meenemen. U moet dan een verklaring van uw autoverzekeraar overleggen. De no-claimkorting kan oplopen tot maar liefst 80%.

Extra korting

U kunt de premie van uw kampeerautoverzekering natuurlijk verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico en het is vaak mogelijk om extra korting te krijgen als u de polis onderbrengt in een pakketverzekering. Dit voordeel kan soms oplopen tot meer dan tien procent! Wij kunnen u adviseren over pakketverzekeringen die passen bij uw bezittingen en deze voor u afsluiten.

Bij Volledig Casco keuze uit dagwaarde, 3 of 5 jaar aanschafwaarde

Bij De Verzekeringsrealist kunt u bij Volledig Casco kiezen uit dagwaarde, 3 of 5 jaar aanschaf- waardedekking. Zo kunt u de kampeerautoverzekering naar eigen wens samenstellen.

Dagwaarde dekking

Met deze dekking ontvangt u bij totaal verlies de dagwaarde van uw camper +10%.

3 of 5 jaar aanschafwaarde dekking

Voor een camper betaalt u al gauw een flink bedrag. En dan is het prettig dat u bij totaal verlies zeker weet dat u het aankoopbedrag terug krijgt. Bij De Verzekeringsrealist is het mogelijk om een aanschafwaardedekking voor uw camper te sluiten voor 3 of zelfs 5 jaar, nadat u de camper heeft gekocht. Daarna wordt de dagwaarde +10% uitgekeerd.

Aanvullende dekkingen

 • Rechtsbijstand
  Met deze dekking verzekert u zich van professionele juridische ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer u in een con ict verzeild raakt over uw camperschade in binnen- of buitenland.
 • Inventaris
  U kunt aanvullend uw inventaris (bijvoorbeeld keukengerei en bedden- goed) meeverzekeren. Ook bij de WA dekking. Voor welk bedrag u dit wilt verzekeren kunt u zelf aangeven.
 • Zekerheid voor Inzittenden
  Een ongeval kan behalve materiële schade ook persoonlijk letsel veroorzaken. Deze dekking vergoedt de werkelijk geleden schade tot € 1.000.000,-. Het gaat hier om vergoeding voor medische behandeling, inkomstenderving en de kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Ook schade aan bagage en kleding is verzekerd. Sluit u de dekking Zekerheid voor Inzittenden én Inventaris, dan ontvangt u 25% korting op de premie voor de inventarisdekking.

AutoCamperBonusPlan

Wanneer u zowel uw camper als auto bij ons verzekert, dan is op beide verzekeringen de hoogste korting van toepassing. Ook als uw auto bij een andere maatschappij verzekerd is, ontvangt u extra no-claimkorting.

Voordelen schadeherstelnetwerk

Heeft u schade aan uw camper en laat u de schade herstellen bij een geselecteerde schadehersteller?
Dan ontvangt u € 75,- korting op het standaard eigen risico van € 150,-. Ook pro teert u van de gratis haal- en brengservice.

Keuzes bij een camperverzekering van Camelot AdviesgroepGratis vervangende camper

Wordt uw camper tijdens of vlak voor uw vakantie gestolen of onbruikbaar door schade? Met de Volledig Casco dekking krijgt u tot maximaal 30 dagen gratis een vervangende camper.

Luifel

Stel dat uw luifel nog uitstaat tijdens een flinke storm. Dan bestaat de kans dat hij beschadigd raakt. Met deze uitbreiding verzekert u uw luifel tegen dezelfde risico’s als uw camper. U betaalt slechts € 25,- eigen risico per gebeurtenis. Deze uitbreiding kunt u niet afsluiten als u alleen de WA-verzekering heeft gekozen.

Eigen schuld

Bijvoorbeeld: U vergeet de camper op de handrem te zetten en deze rolt een meertje in.

Of: Tijdens het inparkeren rijdt u achteruit tegen een paaltje.

Inboedel

Met deze uitbreiding verzekert u de spullen in uw camper tegen dezelfde risico’s als uw camper zelf. Denk bijvoorbeeld aan schade of diefstal. Ook zonnecollectoren, fietsen en camperonderdelen zien wij als inboedel. U betaalt slechts € 25,- eigen risico per gebeurtenis.

Wildschade

Bijvoorbeeld: tijdens een rit in Zweden steekt plotseling een eland de weg over die u niet meer kunt ontwijken.

Wat mag u van ons verwachten?

 • We helpen u bij schade altijd zo snel mogelijk.
 • We beoordelen de schade altijd zo goed mogelijk.
 • Als het nodig is, dan schakelen we een expert in.
 • We handelen de schade zorgvuldig af.
 • We informeren u over veranderingen. Denk aan wijzigingen in de premie en voorwaarden of veranderingen in de dekking.

Wat zijn uw verplichtingen?

 • Meld schade zo snel mogelijk.
 • Geef ons altijd de juiste informatie.
 • Verandert er iets in uw gegevens? Geef dat dan altijd zo snel mogelijk aan ons door. Denk aan de geboorte van kinderen, verhuizing een ander rekeningnummer etcetera.
 • Betaal op tijd de premie.
 • Probeer schade te voorkomen.

Offerte aanvragen  Direct contact

Andere bezoekers bekeken ook

Waarom Camelot?
 • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
 • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
 • All-in-one tarief hypotheken
 • PrĂ©advies hypotheken
 • Uniek stappenplan