Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Verzekeren > Verzekeren Zakelijk > Vrachtautoverzekering

Vrachtautoverzekering in Rotterdam | Van Steensel AssurantiënGewaarborgd transport met de vrachtautoverzekering

Uw vrachtwagen(park) vormt het kloppend hart van uw bedrijf en is vaak verantwoordelijk voor producten van andere bedrijven. Mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens de rit of het laden en lossen, dan is belangrijk om goed verzekerd te zijn.

De verzekering van uw vrachtwagen(s) is maatwerk. Niet iedere ondernemer loopt immers dezelfde risico’s en geen vrachtwagen of lading is gelijk. Vrachtwagenverzekeringen zijn er dan ook in veel varianten. Deze zijn afhankelijk van de soort combinatie, de risico’s en aanvullende verzekeringen, zoals rechtsbijstand.

Er zijn verschillende aantrekkelijke vrachtautoverzekeringen die wij voor u kunnen afsluiten. Om u van het beste advies en de beste premie te voorzien is het belangrijk om een beeld te hebben van uw vrachtwagenpark en de distributietaken die uw bedrijf op zich neemt. Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.

Dekkingsvormen

Net als bij personenauto’s bent u verplicht tenminste een WA-verzekering af te sluiten. Deze kunt u uitbreiden met onder andere een gedeeltelijke casco-dekking. De vrachtwagen is dan ook verzekerd tegen onder meer diefstal, brand, ruitbreuk en storm. Een volledige cascodekking vergoedt ook de schade die uzelf veroorzaakt.

Aanvullende dekkingen

Onder meer de volgende zaken zijn te verzekeren op de verzekeringspolis van uw vrachtautoverzekering:

 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • WA-werkgevers-aansprakelijkheid
 • WA-werkrisico
 • WA gevaarlijke stoffen
 • Chauffeursbagage-verzekering
 • Extra bedrijfskostendekking
 • Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen
 • Elektronica die niet standaard in uw voertuig is ingebouwd.

Bij uw vrachtwagenverzekering kunt u een schadeverzekering inzittenden afsluiten, die uitkering biedt bij overlijden of blijvende invaliditeit van de chauffeur. Met de rechtsbijstandverzekering voor verkeer kunt u aanspraak maken op rechtshulp bij schade. De chauffeurshulpdekking biedt compensatie bij kosten ten gevolgde van ziekte of overlijden bij een buitenlandse reis.

Mee te verzekeren voertuigen en onderdelen

Op de verzamelpolis van uw vrachtautoverzekering verzekert u naast uw truck, trekker en chassis ook (getrokken) voertuigen zoals een kipper, oplegger, koelwagen, openlaadbak, tankwagen, silowagen en koffer. Werkmaterieel zoals een haaksysteem, kraan, kabelsysteem en pomp kunnen ook worden meeverzekerd bij uw vrachtwagenverzekering. Ook voor andere onderdelen van uw vrachtwagen kunt u een offerte aanvragen bij onze specialisten.

Aanvullende verzekeringen

Wie de weg op gaat met een vrachtwagen loopt verschillende risico`s. Een vrachtwagenverzekering beperkt de financiële risico`s die samenhangen met veel onderweg zijn. Zo bieden we bieden we bij uw vrachtwagenverzekering de vervoerders aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan goederen tijdens het transport.

Lagere premie

Acht u de kans klein dat u een beroep hoeft te doen op uw vrachtwagenverzekering? Dan kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico te verhogen waardoor u minder premie hoeft te betalen. Verder tellen voor de trede vaak niet alleen de schadevrije jaren mee. Ook de rijervaring van de bestuurder telt mee.

Wilt u een op maat gesneden verzekering voor uw vrachtwagen(s)? Wij helpen u graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

De vrachtautoverzekering prima te combineren met een transportverzekering, wij zorgen dat u niet dubbel verzekerd bent, maar wel de juiste dekking krijgt.

Offerte aanvragen  Direct contact

Andere bezoekers bekeken ook

Waarom Camelot?
 • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
 • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
 • All-in-one tarief hypotheken
 • Préadvies hypotheken
 • Uniek stappenplan