Direct contact? Bel: 035 260 03 71

Home > Verzekeren > Verzekeren Zakelijk > WGA verzekering

WGA in Oosterhout | Boot assurantie adviseurs BVWGA eigen risicodrager maakt werkgeverskosten beheersbaar

Als een werknemer langdurig ziek wordt of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt is dat ook voor u als werkgever vervelend. Als de ziekte langer dan twee jaar duurt kan dit u veel geld kosten. Deze ongewenste kosten houdt u beheersbaar met een verzekering WGA eigen risicodrager.

De WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) is bedoeld voor gedeeltelijk (35-80%) arbeidsongeschikte (ex-)werknemers en volledig maar niet duurzaam arbeidsongeschikte medewerkers.

Er wordt van u als ondernemer verwacht dat u voor een medewerker die gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt ten eerste zoekt naar werk binnen uw eigen organisatie. Is dat niet mogelijk? Dan moet u als tweede stap een actieve bijdrage leveren aan de werkhervatting bij een andere werkgever.

Om u te prikkelen hiervoor uw uiterste inspanning te doen worden de eerste 10 jaar van een WGA-uitkering van (ex-)werknemers door het UWV bij u in rekening gebracht. Met de verzekering WGA eigen risicodrager betaalt u niet langer de gedifferentieerde WGA premie aan het UWV, maar verlegt u alles naar uw verzekeraar. Deze neemt tevens alle verplichtingen aangaande de uitkering én het re-integratietraject van u over.

Neem contact met ons op voor advies en het afsluiten van een verzekering WGA eigen risicodrager die bij uw bedrijf en personeel past.

Vaste WGA-premie voor overzicht

Omdat u een vast bedrag WGA premie aan de verzekeringsmaatschappij betaalt weet u precies waar u aan toe bent. Dit bedrag is stabiel en in bijna alle gevallen lager dan de premie die u aan het UWV zou betalen. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat er alles aan wordt gedaan om uw werknemer direct optimaal te laten re-integreren.

Wij helpen u graag met het maken van zorgvuldige afwegingen over het eigen risico WGA en het vinden van een goede verzekering. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Voordelen van de verzekering WGA eigen risicodrager

  • Stabiele en lagere premie dan bij het UWV.
  • Werkgeverslasten zijn meeverzekerd.
  • Administratieve afhandeling wordt gedaan door de verzekeringsmaatschappij.
  • Professionele re-integratie wordt uitgevoerd in samenwerking met de verzekeraar.

Door meerdere verzekeringen voor uw medewerkers in een pakketvorm af te sluiten kunnen wij aantrekkelijke premies en voorwaarden voor u bedingen.

Offerte aanvragen  Direct contact

Andere bezoekers bekeken ook

Waarom Camelot?
  • Jarenlange ervaring & opgebouwde kennis
  • Tijd & aandacht voor iedereen in zijn situatie
  • All-in-one tarief hypotheken
  • PrĂ©advies hypotheken
  • Uniek stappenplan